Jouw school is gemigreerd naar Social Schools

In dit SchouderCom account zullen geen nieuwe berichten meer worden geplaatst. Wel kun je berichten, foto's e.d. nog downloaden.

De school heeft als het goed is informatie verstrekt over je nieuwe account op Social Schools. Neem contact op met je school indien je dat niet ontvangen hebt.

Inloggen

preview
Nieuwsbrief 18 juli 2019

Nieuwsbrief MKC Waalsdorp

Beste ouders en verzorgers,

 

Wat hebben we bijzondere activiteiten achter de rug, de laatste weken voor de zomervakantie. In deze nieuwsbrief leest u onder andere een verslag van het kunstproject 'Imagine me and you' en van het bezoek van Joost van Bodegom, overlevende van WOII in Nederlands-Indië aan BB4. Maar er waren natuurlijk ook het kamp in Leusden, Wilhelminaoord voor groep 7 en 8, het zomerfeest, de meesterstukkenmarkt en niet te vergeten de musical van groep 8... bijna te veel om verslag van te doen in deze nieuwsbrief. We hebben ervan genoten met z'n allen!  

 

Verder hieronder nieuws van de leerlingenraad, het team van de school, de BSO en Peuterbouw en het Beweegteam. 

 

Ik wens u allemaal een fijne, zonnige zomervakantie! 

 

Berien Bakker 

Directeur 

 

 

zomerfeest 1

 

 

Imagine me and you

 

In mei en juni hebben de leerlingen van groep 7 van twee groepen (BB2 en BB3) gewerkt aan een cultureel kunstzinnig project in het thema 'verbinding'. Het project heet 'Imagine me and you' en is opgezet door Carolien Westermann als afstudeerproject van haar studie Beeldende Kunst en Vormgeving aan de Willem de Kooning Academie. 
 
Onze leerlingen zijn gekoppeld aan leerlingen van groep 8 van de Al Qoebaschool, uit de Schilderswijk. De kinderen wisten alleen elkaars naam en het was de bedoeling dat beide leerlingen elkaar zo goed mogelijk zouden leren kennen, door middel van brieven, om een persoonlijk portret van elkaar te creëren. Het waren niet zomaar portretten die de kinderen vervolgens van elkaar maakten, het werd een soort kijkdoos. Oftewel een identity box. 
 
Op 20 juni hebben de kinderen elkaar eindelijk in het echt ontmoet. Na een eerste kennismaking boden de kinderen hun portret aan elkaar aan en vertelden wat over het artistieke proces en de keuzes die ze daarbij maakten. De bijeenkomst sloten de kinderen informeel met een hapje en drankje, waarbij er nog gezellig nagepraat werd.
 
We zijn erg enthousiast over het project en maken ons graag sterk voor het creëren van meer meer van deze open ontmoetingen tussen de Haagse basisschoolleerlingen.
 
Imagine me and you
 

 

Bovenbouw in gesprek met overlevende WOII in Nederlands-Indië 

Op dinsdag 2 juli bezocht Joost van Bodegom de bovenbouw van Montessori Waalsdorp in Den Haag. De heer Van Bodegom woonde in Nederlands-Indië tijdens de Tweede Wereldoorlog en heeft in die periode ook de bezetting van de Japanners meegemaakt. 

 

Joost van Bodegom is inmiddels 80 jaar en kwam speciaal voor deze gelegenheid naar Den Haag. Hij heeft ook meegewerkt aan de strip De Terugkeer, educatief materiaal over de koloniale tijd in Indië. 

 

Tijdens het bezoek aan Waalsdorp ging de heer Van Bodegom met de kinderen van de bovenbouw in gesprek over zijn ervaringen tijdens de oorlog en in de ‘Jappenkampen’. De kinderen hadden vragen voorbereid en hebben grotendeels de leiding van het gesprek op zich genomen. Een bijzondere en verrijkende ervaring!

 

JvB1 JvB2

 

JvB3 

 

 

Leerlingenraad 2019-2020 is bekend

De huidige leerlingenraad, bestaande uit Simeon, Sophie M., Quinten, Minke en Ruben, sluit het schooljaar af. De leerlingenraad vergaderde regelmatig onder leiding van José. De groep stelde met elkaar een aantal onderwerpen vast waaraan zij wilde werken zoals:

  • contact met buurtgenoten verstevigen;
  • leren van leeftijdsgenoten op andere scholen;
  • een andere manier van verkiezingen houden voor de leerlingenraad.

Diverse initiatieven werden ontplooid om aan deze onderwerpen te werken. Zo werkte de leerlingen mee aan SPOOR 8, een digitaal platform waar leerlingen van verschillende scholen elkaar konden ontmoeten. Ze maakten daarvoor een filmpje waarin ze zichzelf en de school presenteerden en gaven een interview over hun vervolgkeuze voor het Voortgezet Onderwijs. Voor de musical werd er geflyerd in de buurt en werden buurtgenoten uitgenodigd om te komen kijken.

 

Aan het eind van het schooljaar werden de verkiezingen voor de leerlingenraad gehouden. Kinderen werden gevraagd hun ideeën te beschrijven. Vanwege het hoge aantal aanmeldingen en de vele goede (groene) ideeën is besloten de leerlingenraad uit te breiden van 5 naar 9 leden.

 

De leden van de leerlingenraad voor 2019 – 2020 zijn:

Ruben, Pepijn, Derkje (BB1), Mees, Fleur (BB2), Gijs, Nieke (BB3) en Klaartje, Kasper (BB4).

 

We wensen jullie alvast veel succes! 

 

 

Even voorstellen: Fatih van Hout

Beste ouders en verzorgers, 

 

Ik ben Fatih van den Hout, 29 jaar oud en ik ben woonachtig in Den Haag. Ik ben al vanaf half februari werkzaam op Waalsdorp in de middenbouw en ik ben er 5 dagen per week, dus jullie hebben me inmiddels vast al aan het werk gezien. Naast het onderwijs ben ik fotograaf en vader van mijn dochter Dilara. Zij is nu 1,5 jaar oud.

Ik heb destijds al mijn stages gelopen op Montessorischolen, omdat de kijk op leren en het leven het beste bij mij past. Ik kijk het meest uit naar deel zijn van een lerende organisatie waarbij ik door mijn eigen ontwikkeling en kwaliteiten de kinderen steeds beter kan begeleiden. Hierdoor leren zij als groep maar ook als individu het zelf te doen. 

Tot kijk! 

Fatih 

 

Fatih

Team school is compleet

Carolien van Weezel, nu nog coordinator van de Peuterbouw, heeft haar assessment voor zij-instroom leerkracht positief afgerond. Dit betekent dat zij in het nieuwe schooljaar van het team Peuterbouw overstapt naar het team School. Zij zal gaat starten in middenbouw op donderdag en vrijdag. Mirjam zal haar gaan begeleiden in en vanuit MB4. Ook zal Carolien op maandag als 5e leerkracht in de Onderbouw starten. Zowel in de onder- als ook in de middenbouw zal ze veel kinderen ontmoeten die zij nog kent vanuit de Peuterbouw. We zijn erg blij met haar start als leerkracht en wensen haar veel succes. 

 

Voor de Peuterbouw hebben we inmiddels ook een opvolgster gevonden. Zodra alles rond is stellen we haar ook graag aan u voor.  

 

Wilhelminaoord 2019

De kinderen van groep 7 en 8 werden voor een paar dagen ondergedompeld in de prehistorie en in de natuur in Buitencentrum Wilhelminaoord... Een paar foto's voor een impressie. In de blog van Patty lees je er meer over! 

prehistorie 1 prehistorie 2 . kampvuur

 

 

 

Nieuws van de Peuterbouw en BSO
  • Op woensdag 17 juli nam Carolien afscheid van de Peuterbouw. Ze blijft gelukkig verbonden aan MKC Waalsdorp, want zoals u hierboven heeft kunnen lezen, zal zij volgend schooljaar starten als leerkracht in de middenbouw.
  • Barbara Vreeswijk krijgt een gecombineerde aanstelling voor 4 ochtenden in de Peuterbouw en 2 middagen bij de BSO.
  • Het aantal kindplaatsen op BSO Waalsdorp wordt volgend schooljaar 2019/2020 uitgebreid naar 100.
  • Ellen Kluts is aangesteld als Pedagogisch Coach voor de Kinderopvang op Montessori Waalsdorp.

 

Alvast in de agenda: sportdag in het nieuwe schooljaar

Volgend jaar beginnen we het jaar met een sportdag op het strand om zo elkaar wat beter te leren kennen. 

Op woensdag 18 september is het voor de BB leerlingen 
Op woensdag 25 september is het voor de MB leerlingen

De sportdag is van 9.00 - 12.00 uur op het strand bij Down Under Beach, aan het Zwartepad.

Zet de datum alvast in de agenda want we kunnen weer veel hulp gebruiken. De eerste week van het nieuwe schooljaar komen de inschrijflijsten weer naast het kamertje van Bob te hangen. 

 

We wensen u een sportieve vakantie toe! 

Het Beweegteam 

 

Down Under

 

 

 

Impressie zomerfeest 2019

Op vrijdag 5 juli vierden we het Waalsdorp Zomerfeest met dit jaar als thema 'Disco Fever'. Met volop lekker eten, activiteiten, prachtige optredens en natuurlijk veel disco! 

 

zomerfeest 3 . zomerfeest 4

 

Eerder stuurden we u een bericht met een link naar de foto's die gemaakt zijn die avond. We vragen u vriendelijk en dringend deze foto's niet op bijvoorbeeld social media te delen. Dank aan de fotografen!