Jouw school is gemigreerd naar Social Schools

In dit SchouderCom account zullen geen nieuwe berichten meer worden geplaatst. Wel kun je berichten, foto's e.d. nog downloaden.

De school heeft als het goed is informatie verstrekt over je nieuwe account op Social Schools. Neem contact op met je school indien je dat niet ontvangen hebt.

Inloggen

preview
Nieuwsbrie juli 2020 - Fijne zomervakantie!

Nieuwsbrief MKC Waalsdorp

Beste ouder(s) / verzorger(s)

En dan staat de zomervakantie al weer voor de deur. Deze laatste week stond in het teken van afscheid nemen. Natuurlijk denken we dan allemaal aan de leerlingen van groep 8. Wat spijtig dat we de musical “Torenhoog” niet met alle ouders in het werktheater konden beleven. Maar zoals een ouder al mailde, ‘better safe than sorry’. Zo is het maar net. Het is heel fijn dat we de stream konden maken zodat er thuis met familie en vrienden genoten kon worden van de fantastische opvoering door de 8e groepers. Het talent dat er op Waalsdorp rondloopt, geweldig!

 

Na de wel verdiende zomervakantie zullen wij met de huidige maatregelen rondom het coronavirus, zoals deze op dit moment van kracht zijn, tot nader order doorgaan. Dat betekent dat er bij de start van het schooljaar helaas nog geen ouders in school mogen. Wij hopen natuurlijk dat wij deze maatregelen gauw kunnen aanpassen en we zullen de richtlijnen nauwkeurig volgen.

 

Als laatste wil ik u vragen op tijd terug te zijn van vakantie! Wij verwachten alle kinderen op 31 augustus weer terug op school; houd u daarbij rekening met het feit dat na een vakantie in een oranjegekleurd land er thuis nog twee weken in quarantaine moet worden doorgebracht.

 

Inline image                    Inline image

 

 

Inline image            Inline image

 

 Inline image

 

Onze buitenruimte
Beste ouder(s) / verzorger(s),
 
Hierbij de laatste update van de tuin voor de zomervakantie.
 
De plein heeft inmiddels zijn nieuwe vorm gekregen. De laatste planten gaan er in zesde week van de zomervakantie in, zodat jullie na de zomervakantie helemaal kunnen genieten van een tuin die af is. 
 
Het oude insectenhotel is aangekomen op zijn nieuwe plek. En een mooiere plek kon het niet krijgen. Het hotel staat op een plek grenzend aan een vlinderstrook die net is aangelegd (initiatief van de nabijgelegen wijk). Dit terrein wordt nog verder ecologisch ingericht. Het ligt op de route van de vleermuizen richting Clingendael; die vinden de extra insecten ook vast fijn
 
Voor de zomervakantie hebben leerlingen van de BB de taak op zich genomen om de tuin water te geven. In de zomervakantie wordt het water geven een team-breed gebeuren. Zo wordt ook in de zomervakantie de buitenruimte van voldoende water voorzien en kunnen de planten verder groeien. 

 

Het watertappunt bij de hoek van de school is ook aangesloten en ook de schuur staat inmiddels. De tweede fase is hiermee afgerond. De enige wens die we nog niet hebben kunnen vervullen is een waterpomp. 
 
Na de zomervakantie gaan we de tuin officieel openen. 
 
Tot zover de tuin.
 
Met groene groet, 
Kirsten
 
Inline image
 
Schoudercom account groep 8

Het schoudercom account van groep 8 zal tot 20 juli actief blijven. Na 20 juli zullen deze accounts verwijderd worden. Wanneer u nog foto's en /of video's van de blog's wilt behouden, denk u er dan aan om deze te downloaden vóór 20 juli. 

Meesterstukken markt

In verband met het corona virus kon de Meesterstukkenmarkt dit jaar niet doorgaan op de wijze zoals wij dat voorgaande jaren georganiseerd hadden. Kinderen konden op basis van vrijwilligheid aan hun meesterstuk werken en deze in de eigen groep presenteren. Dat was erg geslaagd en wij hebben prachtige Meesterstukken mogen bewonderen.

 

Inline image

 

 

Afscheid

We hebben afscheid genomen van Ernie. Vele jaren was zij een vaste waarde op Waalsdorp. Zij gaat genieten van haar welverdiende pensioen!

Fatih gaat Waalsdorp verlaten om voor zichzelf te beginnen als fotograaf. We wensen hem veel geluk. Ook Marjo gaat Waalsdorp - na een korte  interim-periode - verlaten. 

 

Inline image

Bouwsprong

Voor de leerlingen van groep 2 en 5 is het tijd voor de bouwsprong. Voor sommige leerlingen  (en soms nog meer voor hun ouders;-) is dat  best een spannend moment. Maar dat gaat vast lukken, alle leerkrachten staan na de zomer weer te popelen om jullie te begeleiden.

Verkeer

Het  kan u niet ontgaan zijn, dat de gemeente tijdens haal-en brengtijden de straten rondom de scholendriehoek heeft afgesloten voor doorgaand verkeer. Wat fijn om te merken dat we hierdoor veel minder gevaarlijke verkeerssituaties meemaken. Navraag bij de gemeente geeft nog geen zekerheid over een vervolg van deze pilot. Wij ontvingen het volgende antwoord:
“Mijn dank voor de complimenten.

Ik heb vorige week zelf ter plaatse de situatie bekeken en ik kreeg een erg positieve indruk van het geheel. De komende zomerweken gaan we onderzoeken of en wat we met schoolstraten na de zomervakantie kunnen doen.Ik kan daar nu nog geen duidelijkheid over geven.

Zodra daar duidelijkheid over is, zullen wij daar over communiceren”.

Wat u als ouders in ieder geval wel kan bijdragen is om vooral lopend en fietsend naar school te komen. Veiligheid voor alles.

'Dan maar zo'-merfeest

Elk jaar is het altijd weer eventjes spannend…….

Het weer zal toch geen spelbreker worden op de dag van het Zomerfeest?

Dit jaar was dat anders, want we wisten op voorhand al dat zelfs een alternatief binnenprogramma in het water was gevallen.

Jammer genoeg geen Zomerfeest zoals we dat al jaren kennen dus, met een muzikaal festijn in de ochtend voor de kinderen en een feest voor groot en klein in de late middag en vroege avond.

 

In deze tijd van vouchers, afstand en bezorgdiensten hebben we gekozen voor een ‘pakketje Zomerfeest’.

Er is nagedacht, vergaderd, getekend, geknutseld, geknipt, gevouwen, gekleurd, geplakt, gekopieerd, geteld, besteld en gedeeld door en voor de kinderen van onze school.

Dank aan iedereen die zo fijn geholpen heeft met de inhoud en het samenstellen van het ‘Dan maar Zo-merfeest’pakketje!

 

Zonnige en gezonde zomer en op naar het strand met je emmertje!

en scan de QR-code op het boekje voor een dansje onderweg! ;)

 

Namens de zomerfeestcommissie van Waalsdorp,

Marjan&Mariann

 

 

Inline image                             Inline image